Romania - Olanda - Brazilia 2014 - World CupÎn timp ce Olanda a reușit să marcheze doar trei goluri in fața mai slab pregătitei Andora, Romania a produs o placută surpriză fanilor săi  învingând Turcia în deplasare, ceea ce le dă un mare impuls în fața oponenților săi. După ce sau chinuit în ultimele campanii de calificare, Tricolorii nu erau pretendenți cu șanse reale la  primele două locuri.

 

Echipa lui Victor Pițurcă, are un start fantastic în această campanie de calificare la Cupa Mondială din 2014, învingând Estonia și Andora în septembrie, înainte de a reuși o mare victorie în fața Turciei.  Datorită acestui  start exepțional cota  Romaniei de a merge mai departe a scazut la 5.4 la bet365.

 

Este puțin probabil ca antrenorul echipei Victor Pițurcă să schimbe echipa de start, însemnând că Adrian Mutu va trebuii să stea din nou pe banca de rezerve. Probabil că echipa de start a Romaniei va fi: Tătărușanu – Tamaș, Goian, Chiricheș, Raț – Pintilii, Bourceanu – Torje, Stancu, Grozav – Marica.

 

Datorită jocului dezamăgitor arătat la Euro 2012, noul antrenor Louis van Gaal a decis un numar mai mare de tinere talente în echipă, dar a reținut de asemenea și jucători de clasă mondială cum ar fi Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Klass Jan Huntelaar si Robin Van Persie.

 

Portocalii au început această sesiune de calificare cu o victorie neconvingătoare in fața Turciei, dar totul a revenit la normal la victoriile în fața Ungariei si a Andorei. Deși echipa Olandei nu joacă la potențial maxim, ei rămân favoriți la ocuparea primului loc în aceasta grupa, avand cota de 1,73 la unibet sa invinga Romania.

 

Louis van Gaal ia adus la echipă pe Eljero Elia și pe Jordy Clasie după ce a aflat că Arjen Robben nu va putea fi apt de joc în ziua meciului datorita unei accidentari suferite. Wesley Sneijder, Tim Krul si Jetro Willems continuă sa lipsească.

Este de așteptat ca Louis Van Gaal să facă schimbări echipei care a învins Andora vineri. Echipa probabilă de start a  Olandei va fi: Stekelenburg – Janmaat, Heitinga, Vlaar, Martis Indi – De Jong, Strootman, Narsingh, Van der Vaart, Lens – Van Persie.