Ce sunt pariurile sigure? Din titlu ne putem da seama ca pariurile sigure sunt pariurile sportive  in care sansele de castig sunt de 100%.

Pariu sigur este acel pariu care este castigator indiferent de rezultatul respectivului eveniment sportiv (pariind toate rezultatele posibile la diferite case de pariuri). Foarte multi pariori au auzit de “pariuri sigure” insa foarte putini reusesc sa castige bani din acestea deoarece in realitate este foarte greu sa gasesti un “pariu sigur” .

Marja de profit la un “pariu sigur “ este foarte mica iar pentru a avea un profit care sa merite efortul trebuie pariate sume foarte mari. Deasemeni in intervalul de timp dintre momentul in care a fost gasit pariul sigur si pana este plasat acesta este foarte posibil ca una din casele de pariuri sa modifice o cota tocmai din motivul ca respectiva cota creaza un pariu sigur si multe persoane au pariat acel eveniment.

Totusi pentru cei interesati vom detalia aceste metode de pariere punand accentul pe o metoda mai putin cunoscuta sau explicata pe internet.

Pariurile sportive se impart in 2 mari categorii:

  • Pariuri “Back”
  • Pariuri “Lay”

Pariul “Back”
Este cel mai intalnit tip de pariu pe care il ofera toate casele de pariuri online si offline. Presupunand ca joaca Dinamo-Steaua si cota la rezultat egal este 3.3 pariind 100 Ron la egal veti avea un profit de 230 Ron ( 100×3.3-100)(suma primita – suma investita).

Pariul “Lay”
Acest tip de pariu este mai putin cunoscut pentru faptul ca sunt foarte putine case care ofera pariuri de acest gen. Acestea mai sunt cunoscute si sub denumirea de persoana cu persoana.

In acelasi caz prezentat mai sus , Dinamo-Steaua cu cota la egal 3.3 prin pariu “Lay” pentru egal intelegem ca pariati contra oricarui rezultat de egalitate. In acest caz pariind 100 Ron “Lay” la egal in cazul in care rezultatul este egal pierdeti 230 Ron (100 x 3.3 – 100 ) iar la un rezultat care nu este scor egal castigati 100 Ron.

Este acelasi lucru ca si cum dumneavoastra sunteti casa de pariuri si acceptati pariul pus de o alta persoana.
Un site care ofera acest tip de pariu are denumirea de betexchanger. Aici aveti posibilitatea de a plasa atat pariuri de tip “Lay” cat si de tip “Back”.

Mai mult daca la o casa de pariuri puteti paria doar la cota oferita de aceasta la un betexchanger puteti cere orice cota doriti iar acesta se valideaza daca exista persoane care vor sa faca “Lay “ respectivului eveniment la cota pe care ati oferit-o.