Handicapul asiatic este asemanator oricarui handicap si este aplicat pentru a echilibra sansele intre echipe . Echipele sunt impartite in favorita si outsider.

Cea mai importanta caracteristica a handicapului asiatic este aceea ca reduce posibilele rezultate de la 3 la 2 eliminand rezultatul de egalitate.

Vom lua drept exemplu un meci intre Anglia si Brazilia.

Exemplu 1

Outsiderul este reprezentat de un puls,deoarece primeste mai multe goluri.Anglia care este considerata outsider impotriva Braziliei poate fi cotata astfel ;Anglia +1.Golurile  in plus ale  outsiderului sunt adaugate la totalul lor la sfarsitul partidei.Favorita are la sfarsitul meciului redus un gol iar acest lucru va arata astfel ;Brazilia -1

Exemplu 2

Anglia +0.5 impotriva Braziliei – 0.5 scorul final al Angliei este marit cu jumatate de gol pe cand scorul Braziliei este redus cu jumatate de gol.Singurul rezultat posibil este victorie sau infrangere.Brazilia trebuie sa castige la cel putin un gol pentru victorie.

Exemplu 3

Anglia +0 importiva Braziliei -0.Daca echipele sunt echilibrate atunci vor avea handicap 0,se poate paria pe victoria oricarei echipe ,iar daca rezultatul este de egalitate suma pariata este returnata.

Exemplu 4

Anglia +1 impotriva Braziliei -1.Un pariu pe  Anglia ar fi castigator doar daca Brazilia nu invinge la 2 goluri diferenta..Daca Brazilia castiga la mai mult de 2 golori diferenta pariul este pierdut.Daca outsiderul pierde la un gol diferenta sau daca favorita castiga la 1 gol atunci suma pariata este returnata.