Analiza Ungaria - Romania oferita de free-bets.roUngaria – Romania

 

Meci pentru calificarea la Campionatul Mondial 2014 din Brazilia.

Echipele Ungariei si Romaniei se vor intalni vineri seara incepand cu ora 21:30, 22.03.2013, intr-un meci care conteaza pentru calificarea la Campionatul Mondial. Ambele echipe au cate 9 puncte si sunt clasate pe locurile 2 si 3 ale grupei D care are ca lider pe Olanda. Acest meci este decisiv pentru calificare si va fi un eci foarte greu pentru ambele echipe.

 

Ambele echipe au fost foarte puternice in trecut. Acum doar pot visa la competitiile mari, dar acum visul li se poate implini deoarece ambele au sanse mari dupa ce au invins Turcia. De la finala de Campionat Mondial pierduta de Ungaria in 1954 in fata Germaniei nu am mai auzit foarte multe lucruri despre aceasta echipa, dar in ultimele meciuri au aratat un mare progres. La calificarea pentru EURO 2012 au fost clasati pe locul 3 si acum au o sansa mare de a se califica in play-off-urile Campionatului Mondial. In precedentele meciuri au pierdut cu 1-4 acasa cu Olanda, au invins cu 1-0 Estonia si au batut Turcia cu 3-1 la Budapesta in noiembrie. Majoritatea jucatorilor unguri activeaza in campionatul intern, cel mai valoros jucator este atacantul Balazs Dzsudzsak de la Dinamo Moscova. Ungaria a jucato doua intalniri amicale de la ultimul meci de calificare la CM 2014 si nu au avut rezultate prea bune, au pierdut 2-0 cu Norvegia si au facut egal cu Belarus, 1-1.

 

Romania, de trei ori in participanta in ultimele opt turnee finale ale CM, nu au prea avut succes in ultimii ani, ultima competitie majora fiind calificarea la EURO 2008. Antrenorul Victor piturca a format o echipa tanara de perspectiva care au sanse mari de calificare la CM 2014. Majoritatea jucatorilor sunt in ligi importante din Europa, cel mai faimos fundas fiind Stefan Radu capitan la Lazio Roma. La fel ca si Ungaria, Roamania a fost invinsa de catre Olanda si au invins Estonia si Trucia la Istanbul. Tricolorii au jucat trei meciuri amicale de la ultima etapa de calificare si au reusit sa invinga Belgia si Australia acasa si au pierdut in deplasarea din Polonia. Ungaria va juca acasa si este de asteptat ca va forta victoria. Dar stiu bine ca Romania are o echipa mai buna in acest moment si acest meci este  important dar nu decisiv. Cei mai buni jucatori ai Ungariei in acest moment sunt: Szalai, Hajnal, Szabics, Koman si Gera. Cel din urma ne fiind convocat datorita unei accidentari. Ungaria a invins Turcia acasa dar Romania este un oponent cu totul diferit, mai puternic in defensiva, dar nu asa de amenintator in atac.

 

Romania are o echipa tanara, nu foarte speciala, dar mai buna decat Ungaria.

Lot Romania:

Portari: Ciprian Tatarusanu (Steaua), Costel Pantilimon (Man. City), Silviu Lung (Astra)

Fundasi: Sergiu Luchin (Dinamo), Gabriel Tamas (WBA), Florin Gardos (Steaua), Vlad Chiriches (Steaua), Dorin Goian (Spezia), Dragos Grigore(Dinamo), Razvan Rat (Shakhtar), Stefan Radu (Lazio)

Mijlocasi: Gabi Torje (Granada), Adi Popa (Steaua), Mihai Pintilii (Steaua), Alex Bourceanu (Steaua), Costin Lazar(PAOK Salonika), Cristian Tanase(Steaua), Alexandru Maxim (Stuttgart), Alexandru Chipciu(Steaua)

Atacanti: Adrian Mutu (Ajaccio), Bogdan Stancu (Orduspor), Claudiu Keseru(Angers), Gheorghe Grozav(Petrolul), Raul Rusescu(Steaua)

 

Dupa cum puteti vedea, sunt multi jucatori de la Steaua si o parte de internationali cu experienta. Adrian Mutu si Dorin Goian sunt inca in echipa nationala, desi nu mai sunt jucatorii cu care ne-am obisnuit in trecut. Torje este noul star, Stancu este noul atacant periculos, Rat este cel mai experimentat jucator si probabil cel mai bun din echipa, Radu Stefan este de asemenea un aparator de inalta clasa. Sapunaru, fundasul dreapta, este singurul nume important care va lipsi in acest derby international.

 

La ce ne putem astepta de la acest meci? Cred ca este foarte importanta intentia Ungariei. Daca vor incerca sa invinga cu orice pret, vor pierde. Tricolorii au o defensiva puternica, greu de patruns. Ungaria nu au jucatori foarte creativi, nu il au pe Zoltan Gera in echipa, jucatorul care poate inscrie de la distanta. Ma astept la un meci dur fara multe ocazii de poarta deoarece ambele echipe sunt constiente ca daca vor pierde, sansa de a vedea Brazilia va fi mica.

 

Cotele nu difera intre cele doua echipe fiind aproape egale pentru o victorie in deplasare sau acasa. Cred ca Ungaria va fi sub presiune dupa cateva rezultate proaste in amicale in timp ce Romania a facut meciuri foate bune si este foarte increzatoare.

 

Cred ca va fi unul din cele mai tari meciuri din aceasta runda dupa intalnirea dintre Franta si Spania. De ce?

–          Ungaria si Romania sunt tari vecine si nu sunt chiar prietene.

–          Romania si Ungaria sunt la egalitate de puncte dupa patru meciuri, ambele fiind invinse de Olanda.

–          Ungaria este clasata pe locul 32 in topul FIFA iar Romania pe 31.

–          Decizia finala venita de la FIFA este ca acest meci se va disputa fara spectatori, datorita fanilor ungari care au avut lozinci antisemite in meciul cu Israel.

–          Datorita imensei atentii media.

 

Cele mai bune cote pentru acest meci sunt: 2.75 (BetVictor) Ungaria – 3.25 (Bet365) Egal – 2.80 (Bet365) Romania.