Predictie: Lukasz Kubot – Steve Darcis

 

Miercuri, 26.06.2013, in al 2-lea tur al turneului de Grand Slam de la Wimbledon belgianul Steve Darcis numarul 135 mondial il va intalni pe polonezul Lukasz Kubot, numarul 130 mondial. Cei doi s-au mai intalnit o singura data, in 2007 la Andrezieux in Franta, cand s-a impus Kubot in 3 seturi, scor 4-6 6-3 6-4. Belgianul Darcis a produs surpriza turneului in primul tur, el eliminandu-l pe favoritul numarul 5 la castigarea turneului, spaniolul Rafael Nadal, in 3 seturi, scor 7-6 7-6 6-4. El a mai participat la un singur turneu pe iarba anul acesta, cel de la Hertogenbosch, acolo unde i-a invins in calificari pe Stefan Seifert si Riccardo Ghedin, fiind invins in al 3-lea tur al calificarilor de Stephane Bohli. Cu toate acestea el a fost primit pe tabloul principal, unde a fost invins chiar in primul tur de elvetianul Stanislas Wawrinka.

 

De partea cealalta, Kubot a trecut aici in primul tur destul de usor de rusul Igor Andreev, pe care l-a invins in 3 seturi, scor 6-1 7-5 6-2. Polonezul a mai jucat un singur turneu pe iarba inainte de Wimbledon, la Hertogenbosch, acolo unde dupa ce a trecut de David Thurner si Adrien Bossel in calificari, a fost eliminat in primul tur de catre francezul Nicolas Mahut, cel care avea sa castige si turneul. Darcis nu a avut rezultate foarte bune la Wimbledon, el fiind eliminat in 2011 in calificari de Marco Chiudinelli, iar anul trecut a fost invins in primul tur de Guillaume Rufin. Kubot a avut performante mai bune aici, el ajungand in 2010 pana in turul 2, unde a fost eliminat de Philipp Petzschner, in 2011 a fost invins in turul al 4-lea de Feliciano Lopez, iar anul trecut a fost invins in turul 2 de catre croatul Marin Cilic. Cu toate ca polonezul a castigat singura partida disputata intre cei 2 si are rezultate mai bune la Wimbledon, voi merge pe o victorie a lui Darcis, din simplul fapt ca l-a eliminat pe Nadal in primul tur, lucru ce nu este la indemana oricui.

 

Cea mai buna cota pentru o victorie a lui Darcis ne-o ofera cei de la Pinnacle, 1.75, cota ce merita incercata cu miza medie. Succes!

 

Pronostic: Steve Darcis Casa de pariuri: Pinnacle Cota: 1.75