Meci: Novak Djokovic – Stanislas Wawrinka

 

Sambata, 09.07.2013 in semifinalele turneului de Grand Slam de la US Open se vor intalni sarbul Novak Djokovic, numarul 1 mondial si elvetianul Stanislas Wawrinka, numarul 10 mondial. Cei doi s-au mai intalnit de 16 ori in cariera, scorul intalnirilor directe fiind de 14-2 in favoarea lui Djokovic, aceasta castigand si ultima partida dintre cei doi, disputata anul acesta la Australian Open.

 

Djokovic a ajuns cu destul de multa usurinta usurinta pana in semifinale, el impunandu-se in toate partidele pana in sferturi fara sa piarda vreun set. In primul tur a trecut de lituanianul Richard Berankis, in turul al 2-lea l-a invins pe neamtul Benjamin Becker, in turul al 3-lea a trecut de portughezul Joao Sous, in turul al 4-lea a reusit sa il elimine pe spaniolul Marcel Granollers, iar in sferturi a trecut de in 4 seturi de rusul Mikhail Youzhny, Sarbul a avut un an destul de bun pe hard, el reusind sa se impuna la Australian Open, la Dubai de asemenea a reusit sa se impuna, la Indian Wells si Montreal a reusit sa ajunga pana in semifinale, iar la Cincinnati a ajuns doar pana in sferturile de finala.

 

Wawrinka a trecut aici in primul tur de cehul Radek Stepanek, in 3 seturi, scor 7-6 6-3 6-2, in turul al 2-lea a trecut de asemenea in 3 seturi de croatul Ivo Karlovic, scor 7-5 7-6 6-4, in turul al 3-lea l-a invins in 4 seturi pe cipriotul Marcos Baghdatis, scor 6-3 6-2 6-7 7-6, in turul al 4-lea a trecut de asemenea in 4 seturi de cehul Tomas Berdych, scor 3-6 6-1 7-6 6-2, iar in sferturi l-a invins in 3 seturi pe britanicul Andy Murray. Pentru elvetian cele mai bune performante reusite pe hard anul acesta au fost un sfert de finala reusit la Chennai si doua tururi 4 reusite la Australian Open si Indian Wells.

 

Unibet ne ofera o cota de 1.22 pentru o victorie a lui Djokovic si 4.40 pentru o victorie a lui Wawrinka. Tinand cont de forma buna aratata de Wawrinka la acest turneu si de faptul ca si in ultima partida dintre cei doi a castigat 2 seturi, cred ca va lua cel putin un set in acest meci, astfel incat vom vedea mai mult de 3 seturi.

 

Pronostic: peste 3.5 seturi Casa de pariuri: Unibet Cota: 1.78