Meci: Novak Djokovic – Mikhail Youzhny

 

Joi, 05.09.2013 in sferturile de finala ale turneului de Grand Slam de la US Open se vor intalni sarbul Novak Djokovic, numarul 1 mondial si rusul Mikhail Youzhny, numarul 24 mondial. Cei doi s-au mai intalnit de 8 ori in cariera, scorul intalnirilor directe fiind de 5-3 in favoarea lui Djokovic, care s-a impus si in ultima partida disputata anul acesta la Monte-Carlo.

 

Djokovic a ajuns cu usurinta pana in sferturile de finala, el impunandu-se in toate partidele anterioare fara sa piarda niciun set. In primul tur a trecut de lituanianul Richard Berankis, in turul al 2-lea l-a invins pe neamtul Benjamin Becker, in turul al 3-lea a trecut de portughezul Joao Sousa, iar in turul al 4-lea a reusit sa il elimine pe spaniolul Marcel Granollers. Sarbul a avut un an destul de bun pe hard, el reusind sa se impuna la Australian Open, la Dubai de asemenea a reusit sa se impuna, la Indian Wells si Montreal a reusit sa ajunga pana in semifinale, iar la Cincinnati a ajuns doar pana in sferturile de finala.

 

Youzhny a trecut aici in primul tur de francezul Nicolas Mahut, in 3 seturi. in turul al 2-lea a trecut de asemenea in 3 seturi de ucraineanul Alexandr Dolgopolov, in turul al 3-lea a trecut de neamtul Tommy Haas, in 4 seturi, iar in turul al 4-lea a trecut in 5 seturi de Lleyton Hewitt. Rusul nu a avut performante foarte bune pe hard anul acesta. A fost eliminat in turul al 2-lea la Doha, Australian Open, Dubai, Indian Wells, Montreal si Cincinnati si in turul al 3-lea la Montreal.

 

Unibet ne ofera o cota de 1.04 pentru o victorie a lui Djokovic si 12.00 pentru o victorie a lui Youzhny. Tinand cont de forma aratata de Djokovic la acest turneu si de modul categoric in care si-a invins toti adversari, nu cred ca acesta poate avea vreo problema in a se impune in 3 seturi.

 

Pronostic: 3-0 Djokovic Casa de pariuri: Unibet Cota: 1.45