Meciul dintre Olanda si RomaniaFinalistii Cupei Mondiale din 2010 sunt intr-o forma foarte buna in aceasta campanie de calificare si isi doresc ca intalnirea cu tricolorii sa fie a sasea victorie consecutiva. Olandezii sunt deja calificati si o victorie a Romaniei ar scoate Ungaria din cursa pentru calificare. Romania este clasata deocamdata pe locul trei in grupa de cu 10 puncte laegalitate cu Ungaria.

 

Louis van Gaal va fi fara portarul de la Newcastle, Tim Krull datorita unei accidentari, in timp ce Klaas-Jan Huntelaar nu este nici el in echipa datorita unei accidentari. In plus si Wesley Sneijder va rata acest meci datorita unei accidentari suferite in meciul cu Estonia. Portarul Ajax-ului, Knneth Vermeer este in echipa probabila de start, iar Rafael van der Vaart va lua locul lui Sneijder la mijloc. Aceasta avancronica Olanda Romania este una minimalista subliniind factorii importanti ai acestui meci.

 

Din echipa lui Victor Piturca vor lipsi accidentatii Ciprian Marica si Costin Lazar, in timp ce Dorin Goian este suspendat datorita cumulului de cartonase galbene. Cu toate astea Florin Gardos va fi in echipa de start, in timp ce Razvan Rat ar putea reveni in primul 11 in locul lui Radu Stefan.

 

Echipe de start:

Olanda: Vermeer, Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind, De Guzman, Van der Vaart, Strootman, Lens, Van Persie, Robben.

Romania: Tatarusanu, Tamas, Gardos, Chiriches, Rat, Bourceanu, Pintilii, Grozav, Torje, Stancu, Mutu.

 

Stiati ca?

 

Olanda nu a primit gol acasa intr-un turneu de calificare la Cupa Mondiala din 2004 cand Teemu Tainio a inscris pentru Finlanda.

Arjen Robben il va egala pe legandarul Ruud Gullit aparand de 66 de ori intr-un meci al echipei nationale.

Al treilea gol al Olandei in meciul cu Estonia a fost al 1500 lea de primul gol inscris de Eddy de Neve pentru echipa nationala acum 98 de ani in victoria cu 4-1 impotriva Belgiei.

Romania sa intalnit cu Olanda de 12 ori, castigand doar o data in 2007, si optinand trei egaluri.

Adrian Mutu a egalat recordul detinut de Gheorghe Hagi marcand de 35 de ori pentru echipa nationala a Romaniei.

Romania nu sa calificat la un turneu final de Cupa Mondiala din 1998.